Kaligrafisti afgan krijon Kuranin më të madh në botë

18 Jan

Një kaligrafist afgan raportohet se e ka krijuar Kuranin më të madh në botë.

Sipas qendrës kulturore në Kabul, libri është shpallur si më i madhi në botë, nga Ministria afgane e Çështjeve Religjioze.

Libri, për të cilin është dashur 5 vjet që të krijohet, me shpenzime prej rreth gjysmë milioni dollarësh, i ka faqet me madhësi prej 2.28 metra me 1.55 metra. Libri peshon 500 kg.

Mohamad Sabir Kedri, kaligrafisti që qëndron prapa projektit, ka punuar me nëntë studentë të tjerë në këtë libër.
By:kuriozitete.net

Advertisements

Qytei më i ftohtë në botë

17 Jan

Gjatë vitit,Verchojansk, një qytet që ndodhet në lindje të Siberis në Rusi, duke lëvizur 69,8° C nën zero dhe 36,7° C mbi zero, me një ndryshim të papritur në temperaturën prej rreth 107 ° C.
Të dhëna të tjera meteorologjike:

Temperatura mesatare vjetore: -15,4 ° C

Temperatura mesatare e muajit më të ftohtë (janar): -47,8 ° C

Temperatura mesatare e muajit më të ngrohta (korrik): 15.2 ° C

Ne Vite

17 Jan

18.01.1990 – Kryetari i Washington, D.C., Marion Barry, u arrestua nga FBI për posedim narkotikë.
18.01.1997 – Norvegjezi Boerge Ousland u bë personi i parë që kaloi Antarktikun i vetëm dhe i pa ndihmuar.
18.01.2002 – Lufta civile në Sierra Leone përfundimisht u shpall si e përfunduar.1778 – James Cook ishte evropiani i parë që zbuloi ishujt Hawaii, të cilët i emëroi “Ishujt Sanduiç”.

Linden ne 17 Janar

16 Jan

1820 – Anne Bronte, shkrimtare britanike
1893 – Rutherford B. Hayes. ish president i ShBA-ve
1899 – Al Capone, gangster amerikan
1912 – Mandi Koçi, fotograf shqiptar
1942 – Muhamed Ali, boksier
1949 – Mick Taylor, muzikant anglez (The Rolling Stones)
1955 – Mami Koyama, dubluese japoneze
1956 – Paul Young, muzikant anglez
1960 – John Crawford, muzikant amerikan
1962 – Jim Carrey, aktor kandez
1963 – Kai Hansen, vokalist dhe kitarist gjerman (Gamma Ray)
1980 – Zooey Deschanel, aktore amerikane

Ne Vite

16 Jan

17.01.1995 – Dridhja e tokës më intenzitet prej 7.3 shkallësh në Kobe, Japoni shkaktoi dëme materiale dhe gjetën vdekjen 6,434 njerëz

Ne Vite

16 Jan

17.01.1973 – Ferdinand Marcos u bë “President i Përjetshëm” i Filipineve.

Ne Vite

16 Jan

17.01.1605 – Për herë të parë u botua Don Quixote.

Ne Vite

16 Jan

17.01.1595 – Henri IV i Francës i shpalli luftë Spanjës.

Projekti “YEP”

21 Nën

Bashkia Korçë dhe Bashkëpunimi Teknik Ndërkombëtar Gjerman (GIZ), ndërmarrin për herë të tretë projektin YEP – “Inkurajimi i sipërmarrësve të rinj”.

Njoftohen të gjithë të rinjtë që kanë mbaruar studimet e larta, të aplikojnë për të qenë pjesë e këtij projekti që synon nxitjen e iniciativave sipërmarrëse të të rinjve.

Idetë më të mira të biznesit si dhe biznesplanet e paraqitura do të vlerësohen nga një komision profesional dhe fituesit e projektit do të përfitojnë:

– Grand për çeljen e biznesit të tyre

– Lehtësi fiskale për biznesin gjatë vitit të pare të aktivitetit

Të gjithë të interesuarit të paraqiten deri në datën 10 Nëntor 2011 pranë

Bashkise Korçë, Sporteli i Informacionit.

Per më tepër informacion:

Tel: ++355 82244816

e-mail: info@bashkiakorce.gov.al

Të interesuarit të paraqesin dokumentat e mëposhtme:

1. Fotokopje diplome

2. Fotokopje e listës së notave

3. Formularin e plotësuar të aplikimit i cili gjendet pranë institucioneve të sipërpërmendura

by:www.bashkiakorce.gov.al

Albania

24 Sht